Op de bovenstaande foto zijn de balkons van Santa Cruz te zien, de mooie hoofdstad van La Palma. Daarover onderaan dit bericht meer.

Drie dagen zijn de tuinmannen geweest de afgelopen week en dat schiet op! Ito heeft de tijdklokken voor het bewateringssysteem geplaatst en alle slangen die er nog liggen nagekeken. Maandag komt hij om alles aan te sluiten. Zijn ‘chicos’ hebben als paarden gewerkt. Drie vrachtwagens (formaat gemiddeld,want kan anders niet bij ons geleverd worden) met steentjes zijn gestort op de parkeerplaats boven en die zijn in kruiwagens uitgereden naar diverse plaatsen in de tuin, met soms flink hoogteverschil te overbruggen, respect! Helaas hadden ze net niet genoeg, een stuk of 4 kruiwagens te weinig, maar dat komt wel goed. Zodra het bewateringssysteem werkt, kunnen we gaan planten, want er moet kleur komen in de tuin. We hebben zelf veel planten in potten die we in de tuin gaan zetten, maar er zal nog wel wat bij gekocht moeten worden.

Finca Paraiso La Palma

tuin/terras bij onderste appartement

 

Finca Paraiso La Palma

Nog eentje

De tijdklokken voor het bewateringssysteem, er staan er nog twee elders in de tuin.

begin van het trapje van het nieuwe pad naar het bovenste appartement

Contouren van het paadje worden zichtbaar.

Verder de muren van het bovenste appartement in de ‘voorstrijk’ gezet en deuren en kastdeuren afgelakt. Weer op meubeljacht geweest en ook op internet gezocht. We moeten snel knopen door gaan hakken. In september krijgen we ‘proefgebruikers’ in beide appartementen, dus dan is het wel zo handig als het ook gemeubileerd is. Van de keukens en douchecabines nog geen nieuws, we hebben de hoop op komende week eigenlijk al opgegeven. Maar hopen toch wel op week 32.

Deuren verven van de inbouwkast bovenste appartement

beetje bijlichten in een donker hoekje

Max is over het algemeen niet zo geïnteresseerd in de bouwvakkers. Behalve om 10.00 uur, als ze pauzeren voor hun ‘desayuno’  – ontbijt. Dan gaat hij temidden van de heren liggen, want dan komt er eten uit de tassen. En daarin heeft hij zeer veel interesse. Maar zodra hij in de gaten krijgt dat de zakjes leeg zijn, is het over met de belangstelling en vertrekt hij weer.

Zou er iets voor mij overblijven ??

En wat zagen we tot onze vreugde deze week zomaar opeens liggen bij de Lidl in Los Llanos:  Hollandse oude kaas! Meteen gekocht natuurlijk en gelukkig  blijkt-ie geweldig te smaken. Gauw nog maar wat gaan halen, geen idee of het vast in het assortiment zit voortaan.

Aaah lekker, oude kaas !

En als afsluiting in aanvulling op de eerste foto van dit bericht nog een paar plaatjes van de fotogenieke eeuwenoude huizen in Santa Cruz met prachtige houten balkons vol met bloemen. Deze staan aan de Avenida Maritima, de ‘boulevard’ van Santa Cruz, die grenst aan het grote en mooie strand dat hier een paar jaar geleden is aangelegd (nou ja, heeft jaren geduurd) maar waar meestal vrijwel niemand ligt. Santa Cruz is een mooie, oude stad met een gezellig centrum. De moeite van een bezoek en een stadswandeling waard.

de vuilniscontainers even wegdenken svp 😉

en je kunt er nog wat drinken ook !