Gisteravond en vannacht voor het eerst sinds begin maart regen van enige betekenis gehad. Nu zijn er nog wel donkere wolken, maar de zon begint ook alweer door te komen. Het zal vandaag wel een beetje van alles wat worden met het weer. Goed voor de tuin en iedereen (behalve de toeristen waarschijnlijk 😉) is er blij mee hier. Het gekke is dat als het bijna altijd goed weer is, je er ook helemaal geen rekening meer mee houdt dat het kan gaan regenen. Alles staat buiten onafgedekt, zodat je als er druppels beginnen te vallen, als een razende rond het huis gaat rennen om te kijken wat er allemaal in veiligheid gebracht moet worden, althans zo ging het bij ons gisteravond.

Omdat buiten nu toch alles nat is en we dus niet in de tuin aan het werk gaan, even tijd genomen voor een bericht. Aan de website wordt intussen ook hard gewerkt, want de afteller op ons blog loopt door, op het moment van schrijven van dit bericht nog 4 dagen. En Mischa, onze website-maker, heeft ons gewaarschuwd dat op het moment dat de 0 bereikt wordt, er hele gekke dingen kunnen gebeuren ………… 😊. Doorwerken dus !

Krijgen we vuurwerk als we op 0 uitkomen ??

Maar de eerste officiële gasten zijn gearriveerd, dus open zijn we eigenlijk al, en we voelden meteen weer een soort van ‘Bonpassage/Bourgogne-gevoel’, gasten ontvangen, vertellen over het eiland, etc., leuk !!

Vorige week is het terras van het boven-appartement gedaan, er is een toplaag op gekomen met een soort van kleurige confetti erin. Betegelen lukte daar niet, omdat het dan te hoog zou worden. Anders hadden we zo’n 25 m2 beton weg moeten drillen, opnieuw glad maken en dan betegelen, geen zin in.

lastig te zien op de foto

daarom een detailopname van de ‘confetti’

Bij de gekapte dode amandelboom is een klimmer geplant, een paarse duranta. Kwamen we toevallig tegen op de zondagse rommelmarkt in Argual en waren we meteen weg van. Bloeit een groot deel van het jaar en geeft niet veel rotzooi, hebben we ons laten vertellen. Niet op de rommelmarkt gekocht overigens, want hij was behoorlijk duur daar. We vonden hem een paar dagen later ook in een soort Boerenbond-winkel (welbekend bij Brabanders) in El Paso. Een stuk groter en een stuk goedkoper.

De Duranta, onze nieuwe klimmer.

Het is een paar weken feest geweest in Tazacorte, de Fiestas San Miguel. Afgelopen week was er het Caballos Fufos-feest. We zijn er met Lisette en Eric (ook een beetje proefgasten) naar toe geweest. Het was erg leuk, een optocht van mannen die uitbundig dansen met paarden van papier maché, met vrolijke muziek, kleurrijk en grappig. De stoet trok door de straten van Tazacorte en werd gevolgd door het publiek. Om een indruk te geven een korte video en enkele foto’s. ‘Caballo’ betekent dus ‘paard’, maar waar ‘fufo’ voor staat heb ik niet kunnen achterhalen. Een synoniem voor ‘gek’, waarschijnlijk. ‘Gek’ is ‘loco’, maar ik denk dan aan het Franse woord voor gek, ‘fou’. In het woordenboek niet kunnen vinden. Misschien weet iemand het. Daarna was er een optocht van praalwagens en daarna nog muziek op de boulevard.

een van de praalwagens na de optocht van de caballos fufos

en nog een, met de ‘reina’, de koningin, erop

En de band die daarna optrad, waarschijnlijk tot in de kleine uurtjes, die wij niet meer meegemaakt hebben

En gezellig was het met Eric en Lisette

aan de Dorada Especial