Afgelopen week Karel z’n zus op bezoek gehad, dus hebben we de werkzaamheden op een lager pitje gezet en met haar wat rondgetoerd over het eiland. Midden in een diepzwart vulkaanlandschap ligt het plaatsje Las Manchas. Hier heeft de Gaudí van La Palma, kunstenaar Luis Morera, een prachtig kleurrijk pleintje ‘geschapen’. Een wonderlijke  wereld, waar planten en mozaiek steentjes bijna naadloos in elkaar overgaan.

Glorieta La Palma finca paraiso

Plaza Glorieta in Las Manchas

Plaza Glorieta Finca Paraiso La Palma

Plaza Glorieta Finca Paraiso La Palma

Elke zondagochtend is het ‘rastro’ – rommelmarkt in Argual, bij Los Llanos. Wij noemen het altijd de hippiemarkt, vanwege de talrijk aanwezige rasta-jongeren met muziekinstrumenten en hemelse blik in de ogen en de ‘oudere jongeren’ met grijze paardenstaarten, die gedroogde bananen en aloe vera verkopen en niet meegekregen hebben dat de jaren zestig al lang achter ons liggen. En dat is juist de charme van de markt, het is een gezellige mix van mensen, oude rommel, curiosa, plantjes, kleding, lokale produkten,etc. Daar zijn we natuurlijk ook met ons bezoek naar toe geweest.

Argual La Palma Finca Paraiso

de hippiemarkt van Argual

Argual rastro la palma finca paraiso

argual rastro la palma finca paraiso

Op elke markt op La Palma te vinden, rietsuiker, waarvan heerlijk sap en mojito’s gemaakt worden.

argual la palma finca paraiso

Wie wil er niet een verrassing voor maar 50 cent?

Dinsdagmiddag hebben we Anne weer naar het vliegveld gebracht, de week is omgevlogen, het was gezellig. Dank nogmaals voor het verwijderen van veel onkruid en bovenmaatse paardenbloemen uit de tuin Anne. Verder ben ik woensdagochtend voor de eerste keer gaan sporten in Los Llanos, anderhalf uur oefeningen gegeven door de Duitse Katja, de groep bestaat uit Spaanse, Duitse en Nederlandse deelneemsters.

Woensdagmiddag Max kennis laten maken met z’n nieuwe dierenarts. De medicijnen voor onze oude manus die ons in Frankrijk al een rib uit ons lijf kostten, zijn hier nog duurder, dus dat viel wel even tegen.

Donderdag weer een keer naar Santa Cruz voor het invoeren van de auto. Belasting betaald bij Hacienda (belastingkantoor) en door naar ‘Trafico’. Er ontbrak nu nog maar 1 document, het bewijs dat we de ‘impuesto vehiculos’ betaald hebben, weer een andere belasting, en dat hadden we nog niet gedaan. Maar dat moest in het gemeentehuis in Los Lanos betaald worden, dus daar gisteren weer naar toe geweest en nu kunnen we dan volgende week opnieuw naar Trafico in Santa Cruz met het complete dossier, waarna we definitief ons Franse kentekenbewijs moeten inleveren en een Spaanse krijgen. Hoe we vervolgens aan de bijbehorende kentekenplaten komen, zullen we dan wel horen. Bijna weer iets afgevinkt op onze ’to-do’ lijst.

En dit keer niet een plant uit onze tuin, maar deze, die we op de markt in Argual zagen. Heel bijzonder, ik noemde het meteen ‘de condoomplant’, Karel had het over ‘de kapotjesplant’, ja, kan ook. Verdere toelichting waarom is overbodig nietwaar? Toch lijkt het me geen goed idee de plant als zodanig te gebruiken. Uit nader onderzoek op internet (zoekwoord ‘condoomplant’ en hij kwam meteen boven) bleek namelijk dat het om de Nepenthus gaat, een vleesetende plant ……….

argual la palma finca paraiso

De vleesetende condoomplant.

Oh ja, Ito de tuinman heeft al 2x afgezegd, maar hij heeft ons met de hand op het hart beloofd dat hij komende maandag écht gaat beginnen en om 8h00 op de stoep staat. Wij zijn vol verwachting !