Gisteren zijn Ito en z’n mannen weer een dag geweest, nu maar liefst met z’n vieren. Dus dat schoot lekker op. Het muurtje rond ons eigen nieuwe terras is gemaakt. Met lavastenen die op ons terrein lagen. En er liggen er nog bergen, we kunnen nog heel veel muren en perkafscheidingen maken als we dat willen. Eerst worden de stenen van het juiste formaat bij elkaar gezocht en dan wordt het gestapeld, met wat cement ertussen. Vakwerk hoe ze dat als een puzzel in elkaar bouwen. En mooi!

 

Finca Paraiso La Palma

sorteren van stenen (ja ja, foto tegen de zon in genomen, al commentaar gehad van Karel)

en stapelen maar

Wel heb ik een klein traantje weggepinkt. In de tuin staat (of beter gezegd stond) een grote acacia. Maar die was volkomen uit z’n krachten gegroeid en had ook diverse dode takken. Dus een verjongingskuur was nodig volgens Ito en we waren het daar ook wel mee eens. Gisteren is de zaag erin gezet en wat ervan over is, is bijzonder weinig moet ik zeggen. Vandaar mijn stille verdriet. Maar Ito heeft ons verzekerd dat we volgend jaar weer een boom met een mooie kruin zullen hebben.

de acacia voor de snoeibeurt

en de acacia na de snoeibeurt

Er zijn nog enkele andere bomen gesnoeid, waar dat eveneens hard nodig was. Ook heeft één boom volledig het veld moeten ruimen, omdat op die plaats te veel bomen/struiken te dicht op elkaar stonden. We hebben ervoor gekozen om de vijgenboom te laten staan. Die wordt de volgende keer mooi in model gesnoeid. Het boompje links op de foto is een laurierboom, zoals die ook op de Plaza de Espagna in Los Llanos staan. Prachtige bomen. Die mag (moet!) dus blijven, maar zal worden verplaatst, want wordt enorm groot, zoals op de andere foto te zien is. Alhoewel wij dat formaat zeer waarschijnlijk niet meer zullen meemaken. Verder zijn de voorbereidingen voor het nieuwe pad gemaakt, zodat daar de volgende keer mee verder kan worden gegaan. Dat zal nu even duren, want Ito vertrekt maandag op vakantie.

de vijgenboom met links ervan de laurierboom

de prachtige oude laurierbomen op de Plaza de Espagna in Los Llanos

Afgelopen woensdag was het een feestdag op de Canarische Eilanden, de ‘Dia de Canarias’. De dag stond vooral in het teken van de folklore. Er werd van alles georganiseerd, volksdansen in klederdracht, traditionele liederen werden gezongen, lokale lekkernijen waren er te proeven. Op dinsdagavond werd in Los Llanos de dans van de olielamp (Baile del Candil) uitgevoerd. We zijn er naartoe gegaan, was leuk maar we hebben geen olielamp kunnen bespeuren. Dus waar die naam vandaan komt is ons onduidelijk. Moeten we eens navragen aan een Palmero.

Verder hebben we veel geschuurd en geverfd/gebeitst deze week. Er is heel wat houtwerk dat schreeuwt om een verfbeurt, heeft vermoedelijk diverse jaren geen kwast gezien. Dus het is wel dankbaar werk 😊. De 2 kleine serres aan ons huis zijn gedaan en ook de overkapping van het terras van één van de appartementen is aangepakt.

aan de slag

Max houdt de supervisie

onze serre (de lamp moet nog vervangen worden 😉 )

Sinds afgelopen donderdag zitten we er warmpjes bij. We hebben een nieuwe houtkachel gekocht voor de frisse winteravonden. Een hele mooie die met natuurstenen platen bekleed is. Het plaatsen zou met een uurtje gepiept zijn. Maar natuurlijk zat het tegen en was het heel erg lastig om de afvoerpijp/rookkanaal te vervangen, waardoor het zo’n 2½ uur geduurd heeft en er slijptollen en zagen aan te pas moesten komen. Gevolg: de vloer bezaaid met roet en de woonkamer onder een laag stof en viezigheid. We konden nog net een lap over de tv gooien, maar verder was het al te laat. Hele verdere middag zoet geweest met schoonmaken. Zal niet de laatste keer zijn vermoedelijk.

helemaal tevreden met onze nieuwe houtkachel, heeft nog niet gebrand, de instructie ligt er nog in!

Volgende week zal er waarschijnlijk geen bericht geplaatst worden. We krijgen bezoek van moeder, zus en zwager, met wie we graag op pad gaan dan. Dus moeten we prioriteiten stellen.  Maar uiterlijk 3e weekend juni volgt er weer een nieuw bericht!