Nuttige links

 

Ons adres

Finca Paraíso – La Palma
Camino El Paraíso 19
38760 Los Llanos de Aridane
Tel. : +34 822 700 336
Mobiel: +34 698 94 02 57 (Karel) of +34 698 91 21 68 (Marja)

GPS-coordinaten:  latitude 28.618626 – longtitude 17.888584

Klik hier om ons een mail te sturen.

Routebeschrijving naar Finca Paraíso

NB: Als je een navigatiesysteem gebruikt dat Google Maps als basis heeft, let er dan op dat Google Maps onze straat ‘Camino El Paraíso’ niet kent. In Maps staat onze straat vermeld als Camino Paradiso. Dus geef dan als eindbestemming Camino Paradiso in en niet Camino El Paraíso.

Routebeschrijving vanaf het vliegveld (39 minuten – 32 km)

Als je de parkeergarage bij het vliegveld uitrijdt, volg dan richting Santa Cruz/Los Llanos de Aridane.

Neem afrit 2A richting LP2 naar San Pedro/Los Llanos de Aridane (bord staat enigszins onduidelijk achter een palm, afrit komt vrij plotseling).

Neem bij de rotonde de 1e afrit richting LP3 – Los Llanos de Aridane. De weg kronkelt omhoog en boven rijd je de tunnel in. Als het bewolkt is aan de oostkant van het eiland, is de kans groot dat je aan de westkant uit de tunnel komend de zon in rijdt. De tunnel wordt daarom hier ook wel de ‘tunel del tiempo’ (de tunnel van het weer) genoemd. Onderweg omhoog kom je een Lidl en een Mercadona supermarkt tegen, mocht je nog boodschappen willen doen.

Volg de LP3 naar beneden door het dorp El Paso heen. Let op, bij het bezoekerscentrum van het Parque Nacional Caldera de Taburiente, voordat je El Paso inrijdt, staat een flitskast, je mag hier maar 50 rijden. (Bij het stoplicht in El Paso naar rechts, zit een Hyperdino Supermarkt, voor het geval je de Lidl gemist hebt)

Volg de LP3 verder naar beneden. Je passeert rechts een tandarts, Clinica Dental Dos Palmos. Een stukje voorbij de Clinica Dental komt er een afslag naar links, naar de LP2, richting Las Manchas/Fuencaliente/Los Canarios (hier zit links op de hoek Restaurante Sombrero). Ga hier naar links de LP2 op. Let op bij het linksafslaan, na 5 meter heeft rechts voorrang.

Volg de LP2 ongeveer 2 km, de weg kronkelt behoorlijk. Ca. 600 mtr na het kilometer-bordje 43 komen bushokjes (guagua) aan beide kanten van de weg. Enkele meters na de bushokjes ga je rechtsaf de Camino El Paraíso in, een smalle straat met aan weerszijde zwarte muurtjes. Het straatnaambordje is vanaf deze kant komend niet te lezen, is alleen bedrukt vanaf de kant van Las Manchas komend. Maar de weg links omhoog is de Calle Alcala (wel te lezen) en links staat een wit huis met ‘Paraíso’ erop.

Hier rechtsaf naar beneden rijden. Ons huis is op nummer 19, ca. 400 mtr naar beneden aan de linker kant. Net voor onze parkeerplaats staat een witte watertank die boven de muur uitsteekt. ls je nog enkele meters doorrijdt, is er een 2e parkeerplaats voor 2 auto’s. De bel hangt aan het hek bij de 1e parkeerplaats. Maar even claxonneren werkt ook goed.