De week heeft voor onszelf vooral in het teken van het schilderen van de appartementen gestaan. Ook het beneden-appartement staat nu geheel in de voorstrijk en de plafonds zijn gedaan, de badkamerdeur en de deuren van de inbouwkast in het boven-appartement zijn afgelakt en de muren daar gerold. Plafonds waren er hier niet te doen, want dat appartement heeft een typisch, hoog Canarisch dak van hout. Wel moest dat op een hoge trap met een stofzuiger helemaal schoongemaakt worden, want er zaten spinnenwebben van jaren. Was een paar uur werk, zucht.

strakke wanden !

Tja, de keuken ontbreekt nog.

Oude deuren inbouwkast, 2 afgelakt, 2 nog niet. Randje tussen beide helften + binnenkant kasten vergeten Karel !!

Verder zijn internet en de satellietschotel geïnstalleerd, werkt allebei als een zonnetje.

Internet router, afdekplaatje stopcontact ontbreekt nog.

satelliet schotel

Aan het terras van het boven-appartement zat een rand die gemaakt is van ruwe bouwblokken met betonverf waarachter een ouderwetse douchebak stond met een halfdode plant erin. Die wilden we beide weghalen, maar zagen later dat dat toch niet zo’n goed idee was, omdat achter de rand het terrein hoger is en dan dus bij regen al het water het terras op zou lopen. Dus besloten om de boel netjes af te laten werken. Ook de bak hebben we maar laten staan, want met een paar mooie planten erin zal dat eigenlijk best leuk zijn straks. Soms moet je niet gelijk gaan slopen maar even wat langer nadenken over de dingen 😊.

Lelijke rand en bak

Opgelost! Het terras zelf komt nog aan de beurt.

EN: ondanks dat de plaatsing van de keukens weer met een week vertraagd is ☹, durven we het aan om vanaf 1 oktober van start te gaan. ER KAN DUS GEBOEKT WORDEN! Een website hebben we nog niet, daar gaan we in september mee aan de slag, maar iedereen die graag meer informatie wil, stuur ons even een mailtje.

In de tuin is het werk stug doorgegaan. Drie dagen is er gewerkt, maar je ziet er niet veel van, want was voornamelijk werk aan het beregeningssysteem. Toen we de boel gingen testen en de waterleiding naar het tuingedeelte openzetten, kwamen we erachter dat er ergens een lek moest zitten. De waterleidingen voor de tuin zitten op een apart circuit en dit was door ons nog nooit open gezet, omdat we dat nog niet nodig hadden. En de vorige bewoner heeft het ook jaren niet gebruikt, gezien de staat waarin de tuin verkeerde. Afijn, het komt erop neer dat we de nieuwe pomp van onze watertank (waarover een andere keer meer) hoorden aanslaan, terwijl we nergens water gebruikten op dat moment. Vreemd, zou niet het geval moeten zijn, dus even checken. Waterleiding naar de tuin weer afgesloten en watervoorziening omgeschakeld van tankwater naar gemeentewater. Karel naar de gemeentewatermeter aan de straatkant gelopen. Via de telefoon kreeg ik de instructie om de leiding naar de tuin weer open te zetten en jawel, het wieltje van de meter begon meteen te draaien. Een lek dus in het tuingedeelte. Er vielen een paar krachttermen want we zagen een hoop ellende op ons af komen, er was nl. nergens een natte plek of water te zien, dus ga maar zoeken. Maar gelukkig hebben we dankzij de vorige week geïnstalleerde tijdklokken voor de bewatering de plek heel snel kunnen lokaliseren en is de boel gemakkelijk en met weinig kosten te repareren.

De pomp die ons dankzij zijn ‘alarmsignaal’ veel waterverlies bespaard heeft. Over het ingenieuze buizensysteem een andere keer meer.

Sleuf waar de nieuwe leiding doorheen komt is al gemaakt, komende week afmaken.

Dan was het afgelopen zaterdag zo ver, het Love Festival in Tazacorte met de (in Latijns-Amerika) wereldberoemde band Maná. En wij waren erbij. En stonden zelfs in de file op La Palma. Het festijn zou om 20.00 uur beginnen, maar wij gingen ervan uit dat het wel minstens een half uur later zou worden, dus om 19.45 uur van huis weggegaan. Vervolgens reden we in Tazacorte dorp, dat iets hoger ligt dan Tazacorte puerto, de haven, waar het concert gehouden werd, vast in de file. Duurde 3 kwartier om in de haven bij onze gereserveerde parkeerplaats te komen. Vervolgens nog zo’n 20 minuten om door de controlepoortjes te komen en toen hadden we de eerste band al gemist, want er werd dus keurig volgens planning op tijd begonnen. Gehoord hadden we het echter wel, het volume was enorm. Van de rest hebben we genoten, ondanks dat de optredende artiesten voor ons niet echt bekend waren. Maná trad om 23.30 uur op en speelde tot 1.30 uur ongeveer. Na het vuurwerk dat toen volgde, hielden wij het voor gezien. Er kwamen nog 3 artiesten en het concert duurde nog tot het ochtendgloren, maar dat hebben we aan ons voorbij laten gaan.

Bron foto: facebook-pagina van Isla Bonita Love Festival

Bron foto: facebook-pagina van Isla Bonita Love Festival

Bron foto: facebook-pagina van Isla Bonita Love Festival