Het zijn hectische tijden momenteel. Eigenlijk niet veel tijd voor een bericht, maar toch maar even tussendoor, want heb het vorige week ook al laten afweten. De eindstress begint enigszins toe te slaan, althans bij mij. Zo vaak gezien bij vrienden in de Bourgogne die aan het verbouwen waren. Hoeveel tijd je ook hebt, aan het eind is er altijd stress. Wij hebben dat daar nooit gehad, want we hoefden toen niet zo rigoureus te verbouwen. Karel zegt dat ik me niet zo druk moet maken, het zijn immers ‘maar’ proefgasten die komen volgende week, geen officiële gasten. En dat is natuurlijk ook zo. Maar toch willen we het zover mogelijk af hebben en dat gaat niet lukken. Want El Corte Inglès laat ons in de steek met de levering van de bank en fauteuils, komen pas in oktober. Dus voorlopig tuinmeubels binnen, ziet er ook leuk uit hoor. Een vloerkleed en bijzettafels willen we pas kopen als die meubels er zijn. Om precies de kleuren te weten, want dat is ook even afwachten als je via internet bestelt. De nieuwe toplaag voor het terras van het bovenste appartement zit er nog niet op, duurt nog een week of twee. En nog een hele hoop kleine dingen …..

Over 3 weken komen de eerste ‘echte’ gasten in het beneden appartement en dat is zo goed als klaar, op de Corte Inglès meubels na en wat decoratie. Wel nog een deel van de keukeninventaris kopen. We hebben pannen, borden, bestek, wat kleinere accessoires ontbreken nog, maar dat gaat allemaal goed komen.

finca paraiso la palma

Keuken van het onderste appartement, de eerste foto is de keuken van boven. Beide keukens hebben een vaatwasser, inductie-kookplaat en magnetron. En een koelkast natuurlijk, maar die is op de foto’s niet zichtbaar. Staat apart.

Dozen met servies, glazen, bestek uitpakken

Alles moet natuurlijk eerst afgewassen worden. Mooie gelegenheid om de vaatwassers te testen.

Bone China porseleinen borden, vinden we zelf zo mooi, konden het niet laten om ze ook voor de appartementen te kopen.

finca paraiso la palma

eethoek boven

terras-zithoekje boven ….

dat nog even binnen moet staan zo lang de bank niet geleverd is.

inbouwkasten slaapgedeelte boven, hoogglans geverfd.

zelfde boxspring bed, nachtkastjes en lampen als beneden

buitenkant nu (op een haar na) lichtgeel

Geraniums gekocht en …

geraniums geplant in bloembak (voorheen ouderwetse douchebak) op het boven terras

De buitenkeuken bij het bovenste appartement is ook veranderd. Grote verbetering! En het verfwerk van de buitenkant is klaar (nou ja, een stukje bij het onderste appartement nog wat minder zichtbaar is en dus minder belangrijk/minder prioriteit 😊).

voor

en na

Gisteren en eergisteren calima gehad, het weerfenomeen waarover ik op 11 augustus al schreef. Geen uitzicht meer en heel warm om te werken. Wel heerlijk zwoele avonden, om tot laat buiten te zitten. En geweldig lekker om dan af en toe in ons afkoelbad te kunnen springen. Klein maar heel fijn.

geen zeezicht meer

en ook geen bergzicht

Het gietwater is weer aangesloten. Woensdag en donderdag getest en flinke waterdruk, wij helemaal blij. In de nacht van donderdag op vrijdag zorgt onze beregeningscomputer voor bewatering, 5 zones, elk een half uur. En dit 3x per week. Vrijdagochtend troffen we een droge tuin aan en geen druk meer op het water. Wat is er aan de hand?? Chicho gebeld, onze ‘waterman’. Er is een tekort aan water (zelfde verhaal als voor ons eigen waterrecht, geen regen van betekenis meer gehad hier sinds april) en de tank van waar uit ons water aangevoerd wordt, wordt daarom nu alleen op maandag, woensdag en vrijdag gevuld. Als die leeg is, dan moet je wachten tot de volgende vuldag om weer water te kunnen gebruiken. En onze tijdklokken stonden net voor de nieuwe vuldagen ingesteld, dus dan vis je achter het net. Tijdklokken aangepast naar net na de vulmomenten, dan moet het lukken. Dachten we ….. maar vanochtend, zaterdag, geen gietwater uit de kraan. Wordt vervolgd dus.