Donderdagmiddag 19 december 14 uur. De koffers zijn (bijna) gepakt, het huis is (bijna) aan kant, de spullen van de hond staan (helemaal) klaar. Om 16 uur rijden we naar Tijarafe en brengen we Max naar zijn logeeradres voor de komende 12 dagen. Wijzelf worden morgenochtend tegen achten door buurman Dieter opgehaald, die ons naar het vliegveld brengt.

De kerstdagen brengen we, zoals gebruikelijk de afgelopen 16 jaar, in Nederland door. Hoewel we minder zin hebben in het koude en natte Nederlandse weer, hebben we wel heel veel zin om onze familie en vrienden te zien. Dus uit het verste hoekje van de kledingkast onze truien en winterjassen opgediept, stof eraf geklopt, gekeken of het er allemaal nog mee door kan (het zal moeten) en hup in de koffer. Nederland, we komen eraan !

In de rij om in te checken

Vrijdagochtend 20 december 9 uur. Op het vliegveld, klaar voor de reis naar Nederland. Rustige vlucht gehad in een niet geheel vol toestel. 16h10 aangekomen op een grijs en miezerig Schiphol, huurauto opgehaald en naar het zuiden getuft.

Ook in Noord-Brabant is het grijs.

Zaterdagmiddag 21 december 16h30. Inmiddels zijn we geĂ¯nstalleerd bij mijn moeder. Nog steeds grijs, zelfs al bijna donker. Maar binnen is het warm en staat de kerstboom. We zijn helemaal klaar voor een gezellige week in Nederland.

We wensen alle lezers van ons blog MOOIE EN LIEFDEVOLLE KERSTDAGEN TOE EN EEN VROLIJKE ‘RUTSCH’ IN HET NIEUWE JAAR !!