Bijna twee weken druk geweest met het maken van de website. Steeds waren er weer dingen die we toch nog wilden veranderen, foto’s aanpassen, teksten toch nog weer wat wijzigen. Maar met hulp van Mischa Harmeijer, het creatieve brein achter de website en maker van een groot deel van de foto’s, is het gelukt. Mischa moet wel gek van mij zijn geworden, van mijn ontelbare vragen en verkeerde handelingen waardoor pagina’s die hij zorgvuldig had opgebouwd opeens uit hun verband gerukt werden of bepaalde zaken niet meer functioneerden. Bedankt voor je geduld Mischa, ik heb weer veel van je geleerd.

Dus ga gauw kijken. Het blog is nu een aparte pagina van de website geworden, ik ga gewoon door met het geregeld posten van een bericht. En nu aan de slag met de vertalingen voor de Duitse, Engelse en Franse versie.

we zijn er best een beetje trots op

En eindelijk hebben we een bank voor het boven-appartement. Nadat de oorspronkelijke bestelling eerst nog eens door El Corte Ingles was gecanceld. Althans ze beweerden dat wij dat zelf gedaan hadden op 14 augustus. Terwijl we op 17 september nog een mailtje van hen ontvangen hebben over de levertijd in oktober en helemaal niks gecanceld hebben ???? Maar goed, een kniesoor die daarop let. Gelukkig toch nog iets gevonden met korte levertijd, en nog helemaal naar wens ook! Nu nog een lamp. Die hadden we ook bij Corte Ingles besteld, maar kwam eveneens maar niet. 3x gemaild en ook gebeld wanneer de lamp zou komen en steeds kregen we de mededeling dat de betreffende afdeling contact met ons zou opnemen. Wat dus niet gebeurde. Toen kregen we de vraag of we de bestelling misschien wilden annuleren en het geld terug wilden hebben. Is dat een aparte manier om te zeggen dat de lamp helemaal nooit meer komt wellicht?? Dus nu hebben we het geld terug, maar geen lamp. Geen groot succes dus, dat bestellen bij El Corte Ingles. Nu nog een vloerkleed halen en een lamp dus, dan kunnen de laatste foto’s gemaakt worden en ook op de website.

hier is ie dan, inclusief uitzicht over de oceaan en de bergen

Dan hebben we komende week een jarige. Onze ouwe Max 15 jaar, wie had gedacht dat hij dat zou halen. Hij is nog alive en kicking, maakt volop ruzie met de kat en afgelopen twee weken was er ergens in de buurt een loopse hond, wat we geweten hebben. Al zijn hormonen werken nog als bij een jonge god, helaas voor ons. Nu begint hij weer wat rustiger te worden en ook weer wat te eten, nadat hij een week lang niks wilde.

onze krasse knar

de krasse knar een dik jaar geleden

En de vijgenboom geeft vruchten! Een tijd geleden zag het blad er opeens heel slecht uit – help luizen – en kregen we de indruk dat de vruchten niet verder groeiden. Maar we hebben het probleem aangepakt en nu kunnen we oogsten. Gisteren onszelf verwend met een nagerecht van warme vijgen met balsamico-azijn en citroenijs. Mmmmm. De nispero’s (mispels) hebben ook uitbundig gebloeid de afgelopen twee weken. Als dat allemaal vruchten worden …… We hebben nog nooit een mispel gegeten, geen idee hoe die smaken. Je ziet ze wel regelmatig liggen hier in de winkels, maar we hebben om de een of andere reden nooit zin gehad om ze te kopen.

dat was lekker

En dan hebben we een drago (drakenbloedboom) geplant in de tuin. Een mini-tje, dus dat duurt nog wel even voordat ie zo mooi is als de bomen in het noorden van La Palma.

Hij is wel een beetje klein, zo verstopt achter de ‘patchwork agave’. Die we zo noemen vanwege het mooie blad.

de bedoeling is dat het zoiets gaat worden ….

We hebben een wat wisselvallige week achter de rug. Dit was woensdagavond, buien op zee een een uur later een fikse onweersbui bij ons. Goed voor de tuin !