Deze week hebben we de zus van Karel op bezoek en is het dus ook voor ons een beetje vakantie. ’s Ochtends wordt er gewerkt en ’s middags gaan we erop uit. Eergisteren naar het zuiden van La Palma gereden, waar de vulkanen San Antonio en Teneguia te vinden zijn. De Teneguia vulkaan is in 1971 nog uitgebarsten en heeft voor een surrealistisch, zwart maanlandschap gezorgd. Op het uiterste puntje liggen de zoutvelden van La Palma, waar het Teneguia zeezout vandaan komt.

Finca Paraiso Teneguia La Palma

De Teneguia zoutvelden op La Palma

La Palma Finca Paraiso

zwart vulkaanlandschap in het uiterste zuiden van La Palma

En donderdagavond zijn dan uiteindelijk de nieuwe boxspringbedden gearriveerd. Voor de appartementen en ook voor onszelf en onze logeerkamer. Vanuit Soest naar Hamburg naar La Palma. De chauffeur durfde het echter niet aan om naar beneden tot aan het huis te rijden. We vertelden hem dat onze verhuizers wel naar beneden gereden zijn. Hij stapte in het vrachtwagentje (was volgens mij nog kleiner dan de verhuiswagen ook), keek eens, gaf gas, reed een stukje vooruit en weer achteruit, keek nog eens en zei toen heel beslist ‘no’. Dus hebben we alles met z’n vijven naar beneden gedragen. En wij kunnen nu onze gezellige twijfelaar vervangen door een serieus bed.

Finca Paraiso La Palma

De bedden voor de appartementen blijven voorlopig ingepakt, totdat de verbouwing klaar is.

Vorige week werden we verrast door de postbode die met een enorm pakket aan de deur stond, We maakten bijna een gelukssprongetje toen we de inhoud zagen: 12 flessen van de mooiste Bourgondische wijnen, 1er crus met klinkende namen, die we slechts zelden voor onszelf gekocht hebben in die 15 jaar dat we in de Bourgogne gewoond hebben. Een ontzettend lief (en lekker!) cadeau van onze Franse en Nederlandse vrienden uit Thury en omgeving. We zullen ervan genieten en bij elk slok aan jullie denken, lieve vrienden.

Finca Paraiso La Palma

Prachtig mooie Bourgognes !

Lekkere wijnen zijn er op La Palma overigens ook, daarover een andere keer meer. En er wordt heel erg lekker bier gemaakt bij de Cerveceria Isla Verde, gerund door een Belgisch-Pools stel, waar je eveneens heerlijke tapas kunt eten. Een aanrader.

isal verde la palma finca paraiso

Cerveceria Isla Verde op La Palma

isla verde finca paraiso

Hapje en drankje in de zon

isla verde

En dan nog maar een ons onbekende plant/boom. Het werkte vorige week verbazingwekkend goed om dmv het bericht heel snel te weten te komen welke plant het betrof 🙂  Ik dacht nu aan de flamboyant, maar bij nadere bestudering van de foto’s hiervan, blijken de bloemen van de flamboyant echt bloemen te zijn en bij onze boom zijn het meer een soort van ‘pluizenbosjes’. Dus dat zal niet kloppen.

finca paraiso tuin

Ons alweer onbekend, maar wel mooi.